Metka Žižek

Mag. Metka Žižek, profesorica klavirja, svetnica, je nižjo glasbeno šolo obiskovala v Ormožu, zadnji dve leti šolanja pri prof. Nadi Varga. Srednjo glasbeno šolo je obiskovala v Mariboru pri prof. Mileni Sever. Akademijo za glasbo pa v Ljubljani pri prof. Giti Maly in nato pri prof. Zdenki Novak, nato je vpisala še magisterij na oddelku za metodiko klavirske igre pri prof. Jakši Zlatarju v Ljubljani.
Sedaj poučuje in korepetira na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru in v Glasbeni šoli sv. Petra in Pavla na Ptuju. Veliko učencev je uspešno opravilo sprejemni izpit iz klavirja na Konservatorij v Mariboru in drugod, prav tako so njeni dijaki uspešno opravili sprejemne izpite na Akademiji za glasbo v Ljubljani ter na druge akademije. Ukvarja se s poučevanjem, veliko pa sodeluje tudi pri korepetiranju učencev in dijakov, kjer uspešno sodeluje na raznih nastopih, tekmovanjih, sprejemnih izpitih. Za izjemne dosežke  na področju korepetiranja solistov in za uspešno, predano in vzorno delo klavirske pedagoginje je prejela listino dr. Roman Klasinc . Na tekmovanjih mladih slovenskih glasbenikov so njeni učenci in dijaki prejeli vrsto bronastih in srebrnih plaket, velik uspeh pa je dosegla s svojimi dijakinjami v disciplini klavirski duo, kjer so v različnih starostnih kategorijah prejele prvo in tretjo nagrado. Prav tako je njen učenec v kategoriji solo na Temsigu prejel zlato plaketo. Z učenci in dijaki veliko sodeluje tudi na mednarodnih tekmovanjih, kjer dosegajo vidne uspehe. Tekmovalci z oddelka za pihala, trobila in petje, ki ji korepetira na državnih in mednarodnih tekmovanjih, prejemajo najvišje nagrade in priznanja.
Glavna vrednota njenega poučevanja je, da se ukvarja z vsakim učencem, ter da doseže tiste cilje, ki si jih ustvarita skupaj. Svojo strast do glasbe želi prenesti na svoje učence in dijake.