Javna učna ura po metodi Willems

Otroci in učiteljica Doroteja so staršem predstavili usvojene glasbene veščine, ki jih razvijajo z Willems pedagogiko. Srečni in ponosni nad usvojenimi glasbenimi znanji, s katerimi bodo učenci vstopili v svet igranja instrumentov, jim čestitamo. Hvala za odličnost, učiteljica Doroteja! 

Proslava ob kulturnem prazniku

Z varovanci ZUDV Dornava smo soustvarili proslavo ob slovenskem kulturnem prazniku in se v objemu lepe glasbe in žlahtne besede družili. Hvala Katarini, Ajdi in Matiju na citrah, Oskarju, Martinu in Rožletu iz trobilnega tria ter mentorjema Doroteji in Dejanu. 

TEMSIG

Brusimo prste in ušesa, širimo notranji svet poslušanja in doživljanja klasične (božje) glasbe: letos se veselimo odličnosti naših 9 tekmovalcev: citrark, čelistov, kitarista, organistke, violinistke, violistke in komorne skupine RA (oboa, flavta, čelo, klavir).  Vnaprej hvaležni in ponosni!

Pustni nastop

Na 5. javnem – pustnem nastopu je dvorano refektorija napolnila odlična glasba, pustno veselje in navdušena publika. Nastopajoči in njihovi mentorji so se potrudili tudi s kostumi. Za še večje veselje in nasmešek na obrazu pa so po zaključku nastopa poskrbeli slastni krofi!
Čestitke vsem nastopajočim in njihovim mentorjem! 

Nastop trobilnega oddelka

Učenci trobil iz razreda Dejana Rakoviča so so odlično predstavili na predpustnem nastopu kot “združba kravatnikov” in nas očarali s tonom, intonacijo, tehniko in muzikalnostjo ob klavirski spremljavi Anite Pavkovič in Luka Gojkoška. Čestitamo  nastopajočim in mentorju!

(več …)

4. kloštrski večer

4. Kloštrski večer je napolnil baročni refektorij z odlično klasično glasbo in energijo študentov Akademije za glasbo Ljubljana, pod mentorstvom prof. Miha Haasa. Doživeli smo posebno čast in veselje, KRSTNO izvedbo skladbe Januar, v katero nas je uvedel sam skladatelj Robert Kamplet. Zelo smo uživali, kar je z zbranostjo pokazala tudi naša najmlajša publika! Zelo smo ponosni na izvajalce in poslušalce.