Uspehi tekmovalcev

Med 9. in 15. majem je v Palmanovi (Italija) potekalo 10. mednarodno tekmovanje mladih glasbenikov, ki se ga je udeležila tudi naša učenka violine Aurelija Šeruga in si z odlično izvedbo tekmovalnega programa priigrala 96 točk ter osvojila 1. nagrado. Aureliji, njenemu mentorju Matjažu Antončiču ter korepetitorici Aniti Pavkovič iskreno čestitamo za izjemen uspeh.

(več …)

Mojster Jaka

V soboto, 7. maja smo se flavtistke družile na delavnicah. Predvsem smo se posvetile skupnemu igranju in naš končen izdelek je bil čaroben nastop, kjer smo med drugim z orkestrom flavt zaigrale Sijaj sijaj sončece, Čebelico Majo in znane melodije iz filma Harry Potter. Skupaj pa smo zazvenele tudi s kanonom Mojster Jaka.

Projekt ob pazniku sv. Jurija

V nedeljo, 24. aprila, bo Dekliški zbor Dolcezza, skupaj z nekaj učenci ZGŠ v samostanu sv. Petra in Pavla in drugimi pevskimi zbori, v spremstvu simfoničnega orkestra, sodeloval v projektu ob pazniku sv. Jurija, zavetnika mesta Ptuj, kot tudi cerkve sv. Jurija na Ptuju. Prisluhnili jim bomo lahko pri bogoslužju ob 10. uri, v cerkvi sv. Jurija na Ptuju ob izvajanju Misse Brevis, skladatelja Jacoba de Haana.
Vljudno vabljeni!

8. kloštrski večer

V četrtek so publiko očarali študentje Akademije za glasbo Ljubljana na 8. Kloštrskem večeru koncertnega cikla naše glasbene šole. Hvala mladim umetnikom triov Sonore in Plamen, mentorju prof. Haasu in odlični publiki!