Domen Zadravec

Domen Zadravec, rojen 1998 v Mariboru, je svojo glasbeno pot začel na Glasbeni šoli v Ormožu, kjer je leta 2004 pričel z obiskovanjem pouka klavirske harmonike. Po končanem 7. razredu klavirske harmonike je opravil prehod na gumbno harmoniko in z njo zaključil 8 razredov harmonike na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor. Tekom osnovnošolskega izobraževanja je med drugim na Glasbeni šoli v Ormožu zaključil višjo stopnjo diatonične harmonike (6 razredov) in klavirja (8 razredov). Po končani osnovni šoli se je vpisal na Konservatorij za glasbo in balet v Mariboru, kjer je obiskoval pouk harmonike v razredu prof. Andreja Lorberja. Pod njegovim mentorstvom je leta 2017 uspešno maturiral in opravil sprejemni izpit na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani. Tako je s študijskim letom 2017/2018 postal študent harmonike v razredu izr. prof. Luke Juharta. Pod njegovim mentorstvom je leta junija (2020) uspešno zaključil dodiplomski študij ter v letu 2022, meseca junija, še podiplomski študij – instrumentalna in pevska pedagogika (smer – harmonika). Tako je pridobil strokovni naziv magister profesor harmonike.
V času glasbenega izobraževanja se je aktivno udeleževal različnih državnih in mednarodnih tekmovanj ter seminarjev mednarodno uveljavljenih profesorjev (Luka Juhart, Borut Zagoranski, Mikko Luoma, Corrado Rojac, Iñaki Alberdi, Thomas Aßmus, Owen Murray, Vladimir Blagojević, Giorgio Dellarole, Hans Maier…).
Domen je v glasbo vpet na različnih področjih. Do sedaj je bil član več harmonikarskih orkestrov (Harmonikarski orkester GŠ Ormož, Harmonikarski orkester Konservatorija za glasbo in balet Maribor, Harmonikarski orkester Akademije za glasbo v Ljubljani in Harmonikarski orkester Akademije za glasbo v Pulju). Še vedno je aktiven član Pihalnega orkestra GŠ Ormož, v katerem igra bariton. S septembrom 2022 je postal član Komornega zbora Kor iz Markovcev.
Po naštetem sodeč Domnu tako solistično kot tudi skupinsko muziciranje ni tuje. Vsa znanja, ki jih je tekom svojega glasbenega izobraževanja pridobil, želi s poučevanjem prenašati naprej in nadalje razvijati ljubezen do glasbe.