Naj glasbenica občine Ptuj

Na prireditvi Dan mlade ustvarjalnosti na OŠ Breg je bila razglašena za naj glasbenico občine Ptuj za šolsko leto 2019 naša učenka Jana Strmšek.


več…

2 cellos

2 cellos(Andrazus-Matjazus)Zgs v samostanu na Ptuju v muzikalu Poetovio OS Olgica na nocnem minoritskem dvoriscu 18.6.2019. Bravo njima in celotnemu projektu!

Najmlajši učenci naše šole, skupina 4- in 5-letnih otrok Willems 1, je z učiteljem Nejcem na zaključni uri predstavila svoje delo staršem.

Baletna predstava Trnuljčica

Celotni baletni oddelek naše šole – najmlajše baletne pripravnice, dragocen ter odličen plesalec in prav tako odlične velike balerina – se je pod mentorstvom Vadima Kurgajeva v soboto predstavil v MG Ptuj s predstavo Trnuljčica. Pričarali so pravcato pravljično vzdušje!
Vse, ki vas veseli ples, vabimo, da se v prihodnjem šolskem letu pridružite našemu baletnemu oddelku.

Več fotografij najdete TUKAJ

Majski glasovi

Majski glasovi so osončili ponedeljkov zgodnji večer v naši glasbeni šoli. Hvala mentorjema Petru Gojkošku in Mateji Škafar ter vsem odličnim učencem za čudovit glasbeni dogodek.

Prvo sveto obhajilo

Violinista Miha Denac in Lana Kunčič sta ob spremljavi učiteljice Žive Horvat zaigrala na slovesnosti prvega svetega obhajila 19. 5. pri sv. Leopoldu Mandiču.
več…

Dobrote slovenskih kmetij

V petek, 17. 5., so naši učenci obogatili otvoritveni dan 30. razstave Dobrote slovenskih kmetij. Anja Brglez je zapela slovensko himno, Martin Kelc, Lana Kunčič in Miha Denac pa so z nastopom prvim obiskovalcem razstave omogočili celovito čutno izkusnjo. Z vami delimo nekaj utrinkov. več…

Velika noč

Veliko noč smo skupaj praznovali ansambel učencev in učiteljev ZGŠ v samostanu sv. Petra in Pavla ter župnijski otroški pevski zbor Frančiškovih otrok v nedeljo, 21.4.2019 v cerkvi sv. Petra in Pavla na Ptuju pri pozni sv. maši.