Danijel Šegula

Danijel Šegula, rojen 1983 na Ptuju, je svojo glasbeno pot začel na glasbeni šoli Karol Pahor Ptuj, kjer se je učil igranja klarineta in saksofona. Šolanje je nadaljeval na Srednji glasbeni in baletni šoli Maribor, kasneje pa na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost Gradec v Avstriji.

Leta 2007 je uspešno diplomiral iz instrumentalne pedagogike – klarineta, v letu 2010 pa je opravil še magisterij, prav tako na Univerzi za glasbo v Gradcu.

Danijel se je kot solist ter s komornimi zasedbami udejstvoval na številnih regijskih in državnih tekmovanjih mladih glasbenikov in dosegal odlične rezultate. Izpopolnjeval se je tudi na različnih seminarjih za klarinet, moderno glasbo, elektronsko glasbo in studijsko tehniko, svoje znanje pa še naprej izpopolnjuje na seminarjih, študijskih skupinah, poletnih šolah in delavnicah.

Aktivno igra v različnih priložnostnih komornih sestavih, orkestrih in tudi kot solist.
Kot vsestranski glasbenik aktivno obvlada igranje na več različnih glasbenih inštrumentov.

Zelo je uspešen na pedagoškem področju, saj se učenci pod njegovim mentorstvom redno udeležujejo različnih državnih in mednarodnih glasbenih tekmovanj, kjer posegajo po najvišjih rezultatih. Za pedagoške dosežke mu je bila že večkrat podeljena častna diploma za zaslužnega pedagoga.