Živa Horvat

Končala je Umetniško gimnazijo v Mariboru, smer klavir in glasbeni stavek, diplomirala na Pedagoški fakulteti Maribor, smer glasbena pedagogika, eno leto obiskovala izobraževanje po pedagoških načelih E. Willemsa, trenutno pa obiskuje študij jazz klavirja na Univerzi za glasbo v Celovcu in poučuje klavir ter korepetira na Zasebni glasbeni šoli v samostanu sv. Petra in Pavla na Ptuju.

Aktivna je kot inštrumentalistka, korepetitorka, spremljevalna vokalistka v različnih zasedbah in žanrih, v širokem diapazonu, od klasične do popularne glasbe.

Kot korepetitorka sodeluje z različnimi zbori in vokalnimi skupinami, na seminarjih (Carmina Slovenica, Apz Maribor, Bilbi, Boštjan Gombač, vokalna skupina Aglaja, Vokalna skupina Remšnik in mnogo drugih), kot spremljevalna vokalistka je sodelovala (Zoran Predin, Laibach, Maja Slatinšek (EMA 2006), Starlight Express, 80’s Project…), kot inštrumentalistka (Katalena, Vlado Kreslin, Na obisku, Sng Maribor, Invite, Boštjan Velkavrh, WhatDaFunk …), kot spremljevalna vokalistka na več studijskih albumih (Zoran Predin, Marko Vezovišek, Svetnik …). Nastopala je na različnih odrih doma in v tujini (Cankarjev dom, Sng Maribor, Vatroslav Lisinski Zagreb, Tvornica Zagreb, Narodni dom Maribor, Orpheum Graz …), kjer je oder delila z izvrstnimi glasbeniki iz različni glasbenih zvrsti (Arsen Dedić, Aki Rahimovski, Massimo Savić, Magnifico, Šukar, Anika Horvat, Dado Topić, Nino Mureškič, Saša Olenjuk, Izidor Leitinger, Gašper Peršl, Igor Bezget, Bruno Domiter, Tadej Kampl, Nikola Matošić, Gašper Bertoncelj, Full Cool Jazz Orchestra …).