Koncert aktiva

V ponedeljek, 13. 5. 2024 smo v cerkvi sv. Petra in Pavla na Ptuju izpeljali čudovit koncert aktiva. Predstavili so se učenci citer, kitare, harfe in harmonike. Dušo nam je napolnila glasba solistov, komornih skupin kot tudi večjih zasedb instrumentov. Koncert se je zaključil s skupno skladbo z naslovom “Tisoč let” (M. Tomassini, V. Kreslin, prir. Julija Veleski Kores) vseh prej omenjenih instrumentov ob sodelovanju z otroškim pevskim zborom
Zasebne glasbene šole v samostanu sv. Petra in Pavla Ptuj.
Čestitke za odličen koncert vsem nastopajočim kot tudi njihovim mentorjem:
učiteljici Doroteji, Juliji, Kristini, Katji, Neži in Domnu. 
Obiskovalci koncerta so bili navdušni! 

Predmaturitetni koncert

Dušne strune so nam vztrepetale ob godenju čelistov Andraža Aliča, našega nekdanjega učenca, in Nuše Hlade, na predmaturitetnem koncertu v refektoriju samostana. Čestitke še korepetitorki in tudi naši učiteljici Špeli Horvat ter zaslužnemu mentorju Sebastianu  Bertonclju. Spet smo doživeli božji dotik!

Glasbena pravljica

Otroci skupin Willems programov predšolskega glasbenega uvajanja (3-6 letniki) so polno dvorano publike navdušili s petjem. Čestitke za vse krasno izvedeno pevcem, instrumentalistom in dramskim igralcem, pod vodstvom učiteljice Doroteje in taktirko učiteljice Anite ste nas navdušili. Barvam piskrčka in gozdnih živali Mojce Pokrajculje so z instrumenti dodali nianse klarinet, flavta, rog, harmonika, harfa in violina, ob spremljavi učiteljice Žive na klavirju. Ponosno čestitamo vsem nastopajočim in mentorjem.
Bilo je čarobno in resnično odlično.

7. javni nastop

V torek, 23. aprila, na svetovni dan knjige, so učenci naše glasbene šole na 7. javnem nastopu pričarali čudovit glasbeni večer. V želji, da bi vse prisotne spomnili na velik pomen knjig, smo med glasbenimi točkami prisluhnili tudi lepim mislim o knjigah in branju. Iskrene čestitke in velik hvala vsem nastopajočim, njihovim mentorjem in korepetitorjem za prijetno glasbeno druženje.

Nastop učencev

V ponedeljek so nam učenci klarineta in saksofona z gosti na violini, flavti in kitari pričarali čudoviti nastop. Čestitke vsem nastopajočim, sedaj pa samo pogumno naprej, počitnicam naproti.

Nastop violončelistov

Po zelo uspešnem nastopom violinčelisti z mirno dušo odhajamo na zaslužene počitnice. Hvala Luku Gojkošku za spremljavo, učiteljica Zsofi pa je, kot vedno, zelo ponosna na vas.

Nastop učencev petja

Učenci petja so nas navdušili z ljudskimi pesmimi, samospevi in arijami! Čestitke vsakemu posebej in mentorju Petru Gojkošku. Komaj čakamo naslednje produkcije!

Nastop učencev harmonike

V petek, 19. 4. so učenci harmonike in diatonične harmonike z učiteljem Domnom pripravili lep petkov nastop. Učitelj je prav vsakega nastopajočega pred njegovim nastopom predstavil – to je nastopu dalo še večji čar!
Veselimo se vaših prihajajočih harmonikarskih nastopov! Čestitke nastopajočim in učitelju Domnu za pripravljen program!