Dobrote slovenskih kmetij

Naši tekmovalci Aljaž, Alexander in Aurelija so otvoritveno slovesnost 33. festivala Dobrote slovenskih kmetij napolnili z navdušujočo virtuoznostjo, Kimi pa s pevsko očarljivostjo.

Uspehi tekmovalcev

Med 9. in 15. majem je v Palmanovi (Italija) potekalo 10. mednarodno tekmovanje mladih glasbenikov, ki se ga je udeležila tudi naša učenka violine Aurelija Šeruga in si z odlično izvedbo tekmovalnega programa priigrala 96 točk ter osvojila 1. nagrado. Aureliji, njenemu mentorju Matjažu Antončiču ter korepetitorici Aniti Pavkovič iskreno čestitamo za izjemen uspeh.

(več …)

Mojster Jaka

V soboto, 7. maja smo se flavtistke družile na delavnicah. Predvsem smo se posvetile skupnemu igranju in naš končen izdelek je bil čaroben nastop, kjer smo med drugim z orkestrom flavt zaigrale Sijaj sijaj sončece, Čebelico Majo in znane melodije iz filma Harry Potter. Skupaj pa smo zazvenele tudi s kanonom Mojster Jaka.

Projekt ob pazniku sv. Jurija

V nedeljo, 24. aprila, bo Dekliški zbor Dolcezza, skupaj z nekaj učenci ZGŠ v samostanu sv. Petra in Pavla in drugimi pevskimi zbori, v spremstvu simfoničnega orkestra, sodeloval v projektu ob pazniku sv. Jurija, zavetnika mesta Ptuj, kot tudi cerkve sv. Jurija na Ptuju. Prisluhnili jim bomo lahko pri bogoslužju ob 10. uri, v cerkvi sv. Jurija na Ptuju ob izvajanju Misse Brevis, skladatelja Jacoba de Haana.
Vljudno vabljeni!