Luka Gojkošek

Luka Gojkošek (*1996) je s poukom orgel pričel leta 2008 pri Nini Frank na Zasebni glasbeni šoli v samostanu sv. Petra in Pavla na Ptuju. Pod njenim mentorstvom je na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana absolviral tudi srednjo stopnjo ter leta 2015 maturiral na Škofijski klasični gimnaziji. Nato je vpisal študij orgel na Univerzi za glasbo in uprizoritvene umetnosti v Gradcu, kjer je pri profesorju Ulrichu Waltherju leta 2019 diplomiral z odliko.

Je dvakratni prejemnik zlate plakete in prve nagrade na državnem tekmovanju TEMSIG (2012, 2015), na Univerzi Mozarteum v Salzburgu je leta 2014 prejel naziv »Laureat« za najboljšega udeleženca Mednarodne poletne akademije, leta 2016 pa zlato plaketo na mednarodnem tekmovanju Svirél v Novi Gorici.

Kot koncertni orglavec nastopa po Sloveniji in Avstriji ter projektno sodeluje z različnimi zasedbami in solisti. Udeležuje se mojstrskih tečajev in izobraževanj pri mednarodno uveljavljenih orglavcih ter je vsestransko dejaven glasbenik. Kot ljubiteljski skladatelj je v različnih publikacijah izdal več kompozicij za vokalne zasedbe a capella ali z orglami. Trenutno deluje kot organist in umetniški vodja dveh pevskih zborov v župniji Cirkovce in je zborovodja Moškega pevskega zbora KD Žetale, pri Slovenskem orgelskem društvu pa od leta 2018 izvršuje funkcijo podpredsednika društva.
Na Zasebni glasbeni šoli v samostanu sv. Petra in Pavla je učitelj klavirja, orgel in korepetitor.