GLASBENA ŠOLA

V SAMOSTANU SV. PETRA IN PAVLA

Območna revija otroških pevskih zborov

Naš Otroški pevski zbor je uspešno izzvenel na Območni reviji na Ptuju.
Glasni “BRAVO”  iz publike, ki je pevce pospremil z odra, priča o prepričljivem in občutenem nastopu.

Skupna razstava z varovanci ZUDV Dornava

21. marca smo postavili na ogled skupno razstavo z varovanci ZUDV Dornava z naslov “Konec stereotipom”. Otroci so “ustvarili” nogavice, simbol oseb z Downovim sindromom, ki so na ogled v hodniku šole. Hvala go. Poloni Berlak za koordinacijo in vodenje programa, go. Sari Ferčič za pripravo razstave in go. Rosandi Sitar, ravnateljici šole v ZUDV, za nagovor! Zaigrali so nam Sven na harmoniko, Mihajl na trobento in Jana na flavto!

Dragoceno je naše prijateljstvo, tako zaposlenim kot učencem šole.
Hvala vsem zaposlenim ZUDV za predano delo v vašem po-klicu!

Anej Gorenjak

Anej Gorenjak bo nastopil v Carnegie Hall v New Yorku kot zmagovalec mednarodnega tekmovanja in sinoči smo ga imeli priložnost in čast slišati v refektoriju ob klavirski spremljavi naše učiteljice Špele Horvat. Anejev mentor na KGB Maribor je prof. Matjaž Dobrovnik. Sanjski ton in briljantnost izvedbe nas je pustila brez besed! Čestitke in srečno pot čez lužo in v koncertno dvorano svetovnega slovesa!

Mladi pianisti skladatelji

Mladi pianisti skladatelji iz združenih razredov (Konservatorij za glasbo Maribor in Glasbena šola sv. Petra in Pavla) učiteljice Špele Horvat, so lastne kompozicije zaigrali v samostanskem refektoriju. Domišljijske in domišljene glasbene zgodbe so slišali, čestitke ustvarjalcem in Špeli za navdihujočo pedagoško podporo!