KUL koncert

Več...

Koncert zborovske glasbe

Več...

Godalkanje

Delavnice »PRISTOP 2CELLOS« pod mentorstvom Luke Šuliča so se udeležili trije naši violončelisti: Andraž Alič, Vid Galun in Alja Plohl, vsi trije učenci Zsofi Klacmann iz Zasebne glasbene šole v samostanu sv. Petra in Pavla. Delavnica je potekala od 5.-7. maja 2017. Alja in Andraž sta aktivno sodelovala tudi na zaključnem koncertu v nedeljo v Festivalni dvorani v Ljubljani. Čestitamo!

Več...

Vpis in sprejemni preizkus

VPIS IN SPREJEMNI PREIZKUSI:

15. in 16. maj 2017 od 16.00-18.30 v refektoriju naše šole. Predhodna najava v tajništvu šole: 0590 73 029 ali preko e-pošte uprava@zgs-ptuj.si

Več...

Tekmovanje Davorin Jenko Beograd

Zasebna glasbena šola v samostanu sv. Petra in Pavla se je ponovno odlično odrezala s svojo učenko- flavtistko Ano Dvoršak. Ana je na tekmovanju v Beogradu nastopila v kategoriji JUNIOR A in dosegla neverjetnih 99 točk ter zlato medaljo in diplomo.
Lija Frajnkovič je Anina učiteljica flavte, korepetirala jo je Živa Horvat. Učiteljici Liji čestitke za izjemen dosežek, korepetitorki Živi pa čestitke za izjemen čut pri korepetcijah.

Več...

Temsig

Učenec trobente Peter Cep se je v torek, 14. marca 2017, udeležil 46. tekmovanja mladih glasbenikov Republike Slovenije – TEMSIG. Tekmovanje iz discipline trobenta je potekalo na GŠ Radovljica. Peter je tekmoval v kategoriji I. c in dosegel 92,33 točk in s tem srebrno plaketo. Profesor trobente na Zasebni glasbeni šoli v samostanu sv. Petra in Pavla na Ptuju in mentor odličnega učenca je Bojan Bezjak, korepetirala ga je Anita Kralj.

Na 46. tekmovanjiu mladih glasbenikov Republike Slovenije Temsig je naš učenec harmonike Dan Muršič v kategoriji I.a dosegel 95,33 točk in zlato plaketo. Njegov mentor je Dominik Cvitanič.

Učenec roga Jan Špurej se je udeležil v ponedeljek, 13. marca 2017 46. tekmovanja mladih glasbenikov Republike Slovenije – TEMSIG. Tekmovanje iz discipline rog je potekalo na GŠ Škofja Loka. Jan je tekmoval v I. a kategoriji in dosegel 86,33 točk ter bronasto plaketo.

Več...

Svirel

Na mednarodnem tekmovanju Svirel, 5. aprila 2017, v Vipolžah, je učenec trobente Nejc Ladič prejel v kategoriji I-c 92,5 točk in s tem srebrno nagrado. Učenec roga, Nik Špurej, pa je v kategoriji I-b prejel 93 točk in s tem srebrno nagrado. Mentor obeh tekmovalcev je Bojan Bezjak, na klavirju ju je spremljala Anita Kralj.

Pia Zupančič, učenka 2. razreda orgel v razredu učiteljice Anite Kralj, se je dne 23. 3. 2017 udeležila mednarodnega glasbenega tekmovanja Svirél, ki je potekalo v konkatedrali Kristusa Odrešenika v Novi Gorici. V kategoriji D (orgle solo) je dosegla 86 točk – bronasto priznanje.
Tekmovalki Pii Zupanič in mentorici Aniti Kralj iskrene čestitke!

Več...

Vpis

Več...

Moja dežela – Orkester in zbor ZGŠ Ptuj

V luči praznovanja 25. obletnice samostojnosti Republike Slovenije ter dvesto let delovanja javnega glasbenega šolstva pri nas smo tudi na naši šoli, tako kot še na 46 drugih po vsej Sloveniji, danes točno ob 15. uri izvedli himno ter skladbo Moja dežela avtorjev Janija Goloba (glasba) in Dušana Velkaverha.

Več...